‘Charlotte’ de fotodocumentaire

Het Charlotte boek is nu hier te bestellen!

Wat blijft je bij? Een krachtig beeld of een lap tekst? De afgelopen vijf jaar heb ik, Charlotte gevolgd, gefotografeerd en met haar meegeleefd.

Hoe is het om op te groeien binnen een gezin waar weinig te besteden is? Met zes kinderen die allemaal een rugzakje hebben? Waarbij je moeder zich een slag in de rondte werkt om de boel draaiende te houden? Hoe is het als het je niet goed lukt om mee te komen in de maatschappij en je te maken krijgt met heftige gebeurtenissen en tegenslagen?

Het verhaal van Charlotte is aangrijpend en uniek. In dit project neemt ze je mee in haar wereld vol mooie en moeilijke momenten. Dat levert een onverbloemd, intiem en ontroerend portret op.

Charlottes moeder, Henny, wordt sinds 1976 gevolgd door fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski. Over HennyĀ“s leven verschenen tot dusverre zes boeken. Het Charlotte-project is een logisch vervolg op het Henny-project, waarbij Michel Szulc Krzyzanowski het project uitbreidt met de jonge fotografe Linsey Kuijpers.

Het Henny project van fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski

 

Dit project wordt ondersteund door:

Boekpresentatie Henny

Volgende week word het nieuwste Henny boek gepresenteerd! Wil jij er als eerste bij zijn en Michel Szulc Krzyzanowski zelf over zijn werk horen vertellen? Kom dan 10 mei naar MotMot gallery in Breda geniet van een borrel en een forum met de auteur, ontwerper en beeldredacteur van het nieuwe Henny boek onder leiding van Gerrit Jan Wolffensperger(oud fractievoorzitter D66) Hierbij zal Ad van Rijen (bestuurslid Sociaal Werk Nederland) aanschuiven om de sociale impact van het project en de situatie waar Henny symbool voor staat te bespreken.

Ohja en die beeldredacteur ben ik šŸ˜‰

Zet jezelf op aanwezig op facebook

Impressie expositie Cultura

Van 6 oktober tot 10 november was het Charlotte project te zien bij de Cultura Galerie in Ede. Daarnaast werd er ook werk geƫxposeerd uit de nieuwe serie Pressure.

Lokale media

Charlotte staat in de Edese post en de Ede stad. Morgen volgt nog een interview voor de Gelderlander en de lokale radio omroep.

Opening expo om 15:30 tot 17:00!

Nieuwsbrief September

Nieuwsbrief September 2

Het is bijna zover

Van 6 oktober tot 10 november in Cultura Ede: Charlotte

Speciale evenementen tijdens de expositieperiode:

-Opening op 6 oktoberĀ van 15:30 tot 17:00
-Workshop voor kinderen, geĆÆnspireerd op het Charlotte project, 13 oktober 14:00 tot 16:00u
-Lezing op woensdag 17 oktoberĀ om 20:30

Zet jezelf op aanwezig!

Expositie Charlotte

Cultura Galerie en Linsey Kuijpers presenteren de expositie ‘Charlotte’. De expositie is te bekijkenĀ vanaf 6 oktober tot 10 november. Laat je meeslepen in het verhaal van Charlotte, bekijk de nieuwe serie ‘Pressure’ en luister naar een dialoog tussen Linsey Kuijpers en Michel Szulc Krzyzanowski.

De feestelijke opening is op 6 oktober van 15:30 tot 17:00 onder het genot van een hapje en een drankje, lekkere muziek en heel veel kunst! Op 18 oktober is er lezing die word gegeven door Linsey Kuijpers. Houd de website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor hetĀ eerstĀ sinds de publicatie van het boek word er een grote expositie gehouden over Charlotte. Laat je meeslepen in het verhaal en ervaar het boek zelf. De expositie bevat een aantal beelden die niet in het boek te zien zien en bied een exclusief inkijkje in hoe het nu met Charlotte gaat. Het boek is verkrijgbaar bij Cultura tijdens de expositie.

Ben je erbij? Zet jezelf op aanwezig op facebook šŸ™‚

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van April is online, met onder andere veel informatie over het Charlotte project. Bekijk hem hier!

Een bijzonder verhaal

Vorige week ben ik afgereisd naar Zeeland om Nelcia te ontmoeten. Nelcia is een vrouw die mijn crowdfund een warm hart heeft toegedragen. Om deze reden wildeĀ ik Nelcia graag persoonlijk een boek afleveren. Dit had wat vertraging opgelopenĀ maar het was eindelijk zover. Nelcia ontving mij hartelijk en leerde me dat cappuchino slurpen uit een soepkom heerlijk is. Zij vertelde mij dat ze al erg lang fan is van het werk van Michel Szulc Krzyzanowski en zich erg met hem kan identificeren. Nelcia heeft vele krantenpublicaties van Michel bewaard en vele boeken in haar bezit. Ze volgde zijn werk al voor een lange tijd en zo ook het Henny project. Daarom besloot zij het Charlotte project te steunen en was ze erg blij met het boek. Ook de volkskrant publicatie van afgelopen maand heeft ze nu in haar bezit om aan haar verzameling toe te voegen. Speciaal hiervoor is Nelcia naar de bibliotheek in Zierikzee gegaan. Ik was onder de indruk van haar verhaal en haar positiviteit.

Charlotte in de Volkskrant

Afgelopen week (21-03-2018) stond er een artikel over Charlotte in de Volkskrant! In Uitgelicht behandelde ze het Charlotte boek met een korte tekst en veel beeld. Marjon Bolwijn heeft een prachtige tekst over het project geschreven!

Charlotte project in de telegraaf

Afgelopen weekend stond er een stukje over het Charlotte project in de weekendbijlage van de telegraaf. Op Art Rotterdam had een redactielid van de telegraaf het Charlotte boek opgemerkt en afgelopen weekend heeft ze een stuk over het boek gepubliceerd. Op pagina 68 van vrij staat er een stuk geschreven door Paola van de Velde.

Charlotte project op Art Rotterdam

Het Charlotte project was onderdeel van de expositie: Prospects & Concepts op Art Rotterdam 2018.

 

Omroep Brabant

Vandaag was ik te gast bij Omroep Brabant. Tijdens het programma ‘wakker!’ werd er aandacht besteed aan het nieuwe Charlotte boek.

uitnodiging

De Boekpresentatie

Het aftellen is begonnen, nog 3 weken en het boek is er eindelijk! Het zal vanaf 4 december t/m januari te zien zijn bij Brandpunt in Breda. Daar komen nog meer plekken in Breda bij, we houden jullie op de hoogte!

PS: Kom je ook op de boekpresentatie 6 december? Zet jezelf dan aanwezig op het evenement en nodig al je vrienden en familie uit!

Facebook event

De datum is bekend!

Het boek zal begin december verschijnen, een sinterklaas cadeautje van ons voor jullie.

Het duurde langer dan verwacht, zoals dit gaat bij elk groot project. Het is bijna te vergelijken met een verbouwing, dit duurt ook altijd minimaal een maandje langer. Maar eindelijk zijn we eruit. Zes december zal het boek gepresenteerd worden bij Brandpunt in Breda! Op de echte verjaardag van sinterklaas šŸ™‚

Voor de vroege vogels zal er een glaasje bubbels klaarstaan, de avond zal duren van 20:00 tot 23:00 en we zullen ook zorgen voor wat hapjes! Hierna is er een open bar. Er zullen een aantal boeken tentoongesteld worden en er zal de mogelijkheid zijn een boek en aan te schaffen. De crowdfunders kunnen ook hun boek en overige tegenprestaties afhalen. Het boek word gedrukt in een oplage van 500. Charlotte en haar familie komen zelf ook een kijkje nemen deze avond. Buiten het boek zijn er nog een hoop andere dingen te bekijken bij Brandpunt šŸ™‚

Uitnodigingen zullen volgen en per mail verstuurd worden. Iedereen is van harte welkom!

Goed nieuws!

De crowdfund is geslaagd met 120%! Hou de voordekunst in de gaten voor eventuele updates of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur heeft een gulle donatie gedaan waar wij superblij mee zijn! Heel erg bedankt, we houden jullie op de hoogte over de voortgang van het boek.

Pechakuchanight #24 was een succes!

Om het project te promoten was ik gisteravond op de Pechakucha night om te spreken over opkomende Charlotte boek. Deze bijzondere editie werd gehouden op het rooftop festival Pannen op het Dak in Breda. Pechakucha is een presentatievorm van 20 slides die elk 20 seconden getoond worden. Hierbij vertel je door middel van je slides een verhaal.

Er waren meerdere sprekers met elk een uniek inspirerend verhaal. Deze avonden worden georganiseerd met het idee mensen positief te inspireren en unieke verhalen te delen. Het was een succes en er waren veel positieve reacties op het Charlotte project.

Voor meer informatie kun je kijken op: http://www.pechakucha.org

In de tussentijd loopt de crowdfund nu nog Ć©Ć©n week! Je kan ons nog steeds steunen op www.linseykuijpers.nl/crowdfund

VSB Fonds besluit het Charlotte project te steunen

Goed nieuws! Het VSB Fonds heeft besloten het Charlotte project te ondersteunen met een gulle bijdrage.

Over VSB fonds:

Kunst en cultuur verruimen ons denken over alledaagse dingen, maar ook over grote thema’s zoals de medemens of het leven. Daarom vindt VSBfonds het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met, meedoen aan en genieten van kunst en cultuur. In samenwerking met voordekunst heeft VSBfonds een speciale beleidslijn ontwikkeld voor makers die zich voor het eerst aan het publiek willen tonen, genaamd ā€˜De Nieuwe Makerā€™.

Dit zorgt ervoor dat de crowdfund nu op 91% staat. Met nog 7 dagen op de teller is dit een positief vooruitzicht!

Pechakucha Breda

27 Juni is er weer een PechaKucha avond bij pannen op ’t dak! Ik ben dan ook van de partij om te spreken over het Charlotte project. Wil je mij live horen vertellen over het project en mijn werk? Kom dan gezellig langs bij het eerste rooftop evenement van Breda.

Ps: ondertussen is de crowdfund ook nog steeds gaande, help je ons met het doel behalen? Er komt een winactie online dus hou deze pagina in de gaten! www.linseykuijpers.nl/crowdfund

Steun ons!

Mijn crowdfund is al een paar dagen van start! Zoals jullie misschien al weten, of nog niet weten, heb ik de afgelopen jaren met passie gewerkt aan het realiseren van een fotoboek. Nu ben ik nu hard op zoek naar mensen die mijn project willen steunen.

Met dit project krijg je de unieke kans in de wereld van een ander te kijken op intieme wijze. Vaak worden er vele onderzoeken gedaan en theorieĆ«n geschreven over mensen die in armoede leven in Nederland, mensen die buiten de maatschappij vallen. Maar hoe ziet zo’n leven eruit?

De aankomende tijd ga ik je op de hoogte houden over de voortzetting van de crowdfunding en het boek. De planning is om een boekpresentatie te houden op een mooie locatie en hier is ook een gesprek over gepland met een organisatie. Dit houden we nog even geheim. Zodra het boek definitief af is en hier kan je dan ook als eerste een boek kopen! Hier zal werk van het Charlotte project geƫxposeerd worden en de mogelijkheid zijn om met mij te spreken over het project.

In februari staat er ook een expositie op de planning van het Mondriaan fonds dus er komt nog veel meer interessant aan! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Je kan de crowdfund steunen op: voor de kunst

Crowdfund is online!

Het is zover, mijn crowdfund staat online!
Wil je het project steunen ga dan naar: www.voordekunst.nl

Word jij de volgende donateur? Er staat altijd een leuke tegenprestatie tegenover!

Nieuwsbrief

Omdat er voor het einde van een jaar een fotoboek uitkomt, start ik binnenkort een crowdfund. Blijf op de hoogte van de vorderingen omtrent het maken van de publicatie door je in te schrijven op de nieuwsbrief!

Momenteel zijn Je favoriete ontwerpers en ik druk bezig met het creƫren van een cinematografisch meesterwerk wat bekend zal komen te staan als: de crowdfund film.