Gisteren was het opgeruimd

Gisteren is het opgeruimd is een serie waarin je een inkijkje krijgt in het leven van Lisette en haar gezin. Lisette heeft in het verleden last gehad van psychoses en kan nu moeilijk een plekje vinden in onze maatschappij. Zij is niet meer in staat om te werken en Lisette en haar zoon Sammy hebben het niet breed samen. Normaliter leven zij van een uitkering voor een alleenstaande. Lisette heeft dan gemiddeld 20 euro per week te besteden. Hierdoor is zij niet in staat om een buffer op te bouwen en is er geen ruimte voor onvoorziende kosten.

Tijdens dit project ontving zij een erfenis na een sterfgeval in de familie. Daardoor werd haar uitkering stopgezet en moest zij hier een aantal maanden van rondkomen. Voorheen kregen ze tevens ondersteuning van de voedselbank, maar dit is ook stopgezet. De andere zoon van Lisette, Nassim, is sinds kort ook weer thuis komen wonen. Sammy is momenteel gestopt met zijn opleiding en werkt niet; hij wil volgend jaar aan een nieuwe opleiding beginnen die beter bij hem past.

Ik Heb Lisette en Sammy in hun dagelijks leven gevolgd en vastgelegd gedurende een jaar, dit was mijn afstudeerproject aan het AKV St. Joost. Dit is een grijp uit het turbulente leven van dit gezin.