Emily Salvia

De serie ‘Emily Salvia’ gaat over de jonge kunststudent Luuk. Hij studeert fotografie & film aan de kunstacademie, maar timmert ernaast hard aan de weg als drag queen*. Luuk identificeert zichzelf als gender queer. Hij is ervan overtuigt dat je persoonlijkheid niet afhankelijk is van een bepaald gender en hecht daarom zo min mogelijk waarde aan de maatschappelijke eigenschappen die bij een gender horen. Door middel van zijn drag wilt hij van deze opvattingen los breken. Drag ziet Luuk als een kunstvorm waarmee hij kan communiceren met zijn publiek. Zijn drag karakter is Emily Salvia. Emily zet zich in voor maatschappelijke thema’s als gender, seksuele diversiteit en feminisme.

Drag word langzaam steeds populairder in Nederland, voornamelijk met de komst van ‘Rupauls drag Race’ op de Nederlandse televisie. Maar hoe ziet zo’n drag queen in Nederland er dan uit? In deze documentaire volg ik het leven van Luuk en onderzoek ik welke rol drag in zijn leven speelt.

*Een drag queen is een man die vrouwelijke kleding aantrekt en extravagante make-up draagt voor speciale gelegenheden en voor shows en optredens. Meestal met veel glitter en glamour.